ДИАБЕНОН

ДИАБЕНОН - природен антидијабетик

Додаток на храна 

Екстракт од горчлива диња (Momordica charantia), 30 меки желатински капсули

Една мека желатинска капсула содржи 250 mg екстракт од  горчлива диња

Помага во природно регулирање на нивото на шеќер кај луѓе со дијабетес мелитус тип II

Зошто да употребувате ДИАБЕНОН

Активната компонета на Диабенон меките желатински капсули е екстрактот од плодот на горчливата диња, кој ги содржи карактеристичните активни соединенија (харантини, кукурбитацини и др.). Активните соединенија на екстрактот покажуваат хипогликемично дејство и се користат како природен регулатор на нивото на шеќер во крвта кај лица со дијабетес тип II.

Употребата на Диабенон е корисна како дополонување на храната кај лица со дијабетес тип II.

 

Дозирање

Возрасни: два пати дневно по една мека желатинска капсула наутро и навечер, пред утринскиот и вечерниот оброк.

Услови за користење на web-site / Kонтакт
Bionika copyright. Сите права задржани. Услови на користење / Приватност / Мапа на сајтот